En god arbeidsplass som nå har blitt enda bedre

Möller Bil jobber hardt for å være en flott arbeidsplass og være i forkant av teknisk utvikling.

Möller Bil er etablert på tolv steder i Sverige, hvorav de fleste ligger i Mälardalen. Til sammen har de 750 ansatte og en omsetning på 4,4 milliarder svenske kroner (2020).

Nettopp ferdige
Vi møter Mikael Höglund, som er verkstedsjef ved Möller Bil i Uppsala der anlegget nettopp er ferdig.
– Det er fjorten metallplate-arbeidsplasser, åtte prep-plasser og to nye Sveno-lakkbokser fra Bolest. Dette er en stor forskjell fra våre tidligere lokaler, der vi ofte måtte kjøre bilene ut mellom hvert stadie og dermed også dekke dem til mot vær og vind.
En annen stor forskjell er belysningen. Det er lyse, nydelige lokaler. Og det trengs jo, med tanke på det vi jobber med, sier Mikael.

Godt samarbeid
– Arbeidet med Bolest har fungert veldig bra, sier Mikael, som har jobbet med biler helt siden han ble ferdig på skolen for 25 år siden.
– Biler er både lidenskap og jobb for meg. Det føles viktig å kunne gi kundene våre et skikkelig godt resultat på jobbene vi utfører. Men mekkingen for min egen del skjer mest hjemme i disse dager.

“Great place to work”
Möller Bil ønsker virkelig å være en god arbeidsplass. Derfor er de sertifisert i henhold til “Great Place To Work”.
– Det betyr at alle ansatte blir bedt om å svare på en rekke spørsmål om arbeidsplassen anonymt hvert år. Så får vi en evaluering og ser hva som fungerer bra og hva som må forbedres.

Lever som de lär
Når vi går og ser på de nye lokalene, kommer en person bort og sier:
– I disse lokalene er det skikkelig gøy å jobbe.
– Så moro! sier vi, litt overrasket over den spontane kommentaren. Det blir nok enda litt bedre karakterer når neste års evaluering av arbeidsplassen skal gjøres blant de ansatte.

Rapporten som PDF