Gustav Prejer Bolest "Förväntningar är till för att överträffas"

«Forventningene er der for å bli overskredet.»

Gustav har jobbet i Bolest i tre uker når vi møtes på kontoret hans. Han overtar etter Rune Myhre, og han vil være den som leder prosjektgruppen framover.

Det er Gustav som skal sørge for at prosjektene går bra. I stillingen vil han være edderkoppen i nettet og lede de ansatte i prosjektorganisasjonen under arbeidet med å produsere Sveno-lakkbokser, som er ledende i bransjen.

Erfaring som konstruktør

«Jeg har tidligere jobbet som designer samt prosjektleder, forretningsutvikler og kontor-/enhetsleder og ser min erfaring som en stor ressurs i denne stillingen. Jeg vet hva som trengs og hva som skal til for å gjøre en god jobb.

Gustav gleder seg veldig til å komme inn i arbeidet og mener at noe av det som gjøres kan effektiviseres ytterligere, og at optimalisering kan gjøre arbeidet enklere for alle involverte.

Tidstyver på jobb gjør ingen lykkelige. Hvis man kan få en klar oversikt over prosjektene, kan man også ofte se hva som kan brukes mellom de ulike prosjektene. Ofte er det mulighet for synergier som kan spare tid og penger for våre kunder.

På spørsmål om hvordan han kom inn på dette fagfeltet, forteller Gustav at det hele startet med at han studerte kunsthistorie
– Det var veldig gøy, men ganske begrenset på hva man kunne jobbe med senere. Derfor fortsatte jeg med maskinteknikk, men føler at jeg faktisk har hatt nytte av begge deler i denne sammenhengen.

Orden på arbeidsplassen

Gustav har erfaring fra flere ulike aktiviteter. Han har blant annet jobbet med landbruksverktøy.

– Bøndene er ofte flinke til å se hva som trengs og hva som er unødvendig. De vil ha alt så effektivt som mulig.

Gustav synes det er spennende å jobbe med kunder som kan ha egne ideer og tanker om hvordan man gjør ting.
– Men det viktigste er at vi alltid prøver å overgå forventningene som finnes.

Selv om Gustav er ryddig på jobb, er han ikke alltid like strukturert på fritiden

– Nei, hjemme er jeg ikke så organisert. Da har man jo fri, sier Gustav og ler.

Røtter i Motala og Vadstena

Motala er Gustavs fødested, men han vokste opp i Vadstena, som han beskriver som ekte idyll.
– Det var mange forskjellige idretter da jeg vokste opp. Svømming og håndball var de idrettene jeg likte best.

I tillegg til sport var det også interesse for interiørdesign, og det er noe som har hengt igjen og var grunnen til at han studerte kunsthistorie en gang i tiden.

I dag bor han sammen med familien på Mariedal i Varberg. Alle barna er gutter, og den minste er bare fire måneder gammel.
– Det, sammen med renovering av huset, gjør det ganske travelt. Og vi har jo en seilbåt også. Drømmen min er å lære familien å seile.